Stránky farnosti Boršice u Buchlovic

Biskup Josef Hrdlička převzal čestné členství ve Vysokoškolském katolickém hnutí

16.01.2017 21:07

Olomoucký světící biskup Mons. Josef Hrdlička se stal historicky prvním čestným členem Vysokoškolského katolického hnutí Olomouc (VKH). Studenti a kněz tvořící výkonnou radu hnutí udělili biskupovi tento titul ve čtvrtek 12. ledna 2017 při slavnostní večeři přímo u něj doma.

„Navštívili jsme otce biskupa u příležitosti jeho blížícího se životního jubilea a dle stanov mu nabídli čestné členství,“ popisuje Vojtěch Jirásko z právního oddělení. Pro samotné jmenování musí navrhovaný čestný člen vyslovit svůj souhlas. „Biskup Josef byl naším návrhem mile překvapen a bez váhání souhlasil,“ prohlásil statutární předseda VKH Olomouc Michal Štverák.

Devět členů vedení strávilo v domě otce biskupa příjemný večer. „Přinesli jsme otci biskupovi dárky s přáním k narozeninám, společně jsme povečeřeli a také se pomodlili,“ zmiňuje Jirásko. Návštěvu studenti plánovali už měsíce dopředu. „Otec biskup vždy s ochotou přijímá pozvání na naše studentské mše svaté, chtěli jsme jeho náklonnost tímto ocenit z naší strany,“ dodává Štverák.

Mons. Hrdlička dostal toto ocenění za dlouhodobou osobní podporu vysokoškolské pastorace v Olomouci a činnosti VKH Olomouc. Jako začínající biskup se osobně účastnil setkávání začínajícího hnutí v roce 1990 a v dalších letech nikdy neváhal vysokoškolákům vyjádřit náklonnost. A právě pro studenty jsou určeny i pravidelné pondělní modlitby růžence s otcem biskupem v jeho soukromé kapli.

Kontakt

P. Anton Kasan

Římskokatolická farnost Boršice u Buchlovic

Školní č. 191
687 09

+420 731 621 262

číslo bankovního účtu: 1427210319/0800



FARA TUČAPY : P. Vavřinec Černý
výpomocný duchovní

Tučapy 39
68709

tel: 604 367 327
email: v.cerny@volny.cz

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode