Stránky farnosti Boršice u Buchlovic

Boršický farní ples 2011

08.01.2011 17:21

Rok se s rokem sešel a v Boršicích se na počátku nového roku uskutečnil druhý ročník farního plesu. Všichni se plni očekávání sešli dne 8.1.2011 na místním kulturním domě. Celému večeru po předchozích peripetiích kralovalo motto „Já jsem s vámi“, které tak nenásilně navázalo na první ročník. Organizátoři vše samozřejmě připravovali několik týdnů dopředu, k samotnému dokončení se sešli v sobotním dopoledni, aby zajistili všem slíbené pohoštění. Pouze o společnou večeři se tento rok nemuseli starat, protože tentokrát zvolili místo guláše řízek s bramborovým salátem, které si nechali připravit profesionálně.

Nikdo neodhadoval, že již v čase generálních zkoušek večerního programu začnou chodit první plesu chtiví nadšenci. Tak se stalo, že zatímco jedna část organizátorů docvičovala scénku, část druhá se ve vestibulu již v 17:00 stala jakýmisi bodyguardy, aby zamezila předčasnému zhlédnutí jednoho z překvapení.

Počáteční zmatky s nazvučením způsobily mírné opoždění začátku plesu, stanovenému na 19:00. Úvodním slovem všechny přítomné potěšil místní duchovní správce a dechové hudební těleso. Celý večer byl proložen celou řadou vstupů v podobě scének, mluveného slova, zamyšlení i her. Tahounem večera se opět stal P. Anton Kasan. „Při obchůzce po nemocných se mě nejedna babička ptala, jestli jí prodám lístky na ples“, prozradil úsměvnou historku Anton Kasan, farář farností Boršice, Osvětimany a Stříbrnice. Některé k návštěvě nalákala snad i zmínka o plese v rádiu a tak se stalo, že sál byl opravdu zaplněný věřícími, ale i nevěřícími. „I kdybychom jen jediného z nevěřících zaujali a přiblížili mu život ve víře, tak to mělo smysl. A i kdyby ne, tak jsme společně prožili krásné chvíle, které určitě dodají nejednomu sílu a dobrou náladu“, prohlásil místní farář.

Celý večer doprovázela dechová hudba Boršičanka a cimbálová muzika Pentla, jejíž taneční složka také všechny přítomné potěšila svým uměním. Všem návštěvníkům se podařila nevídaná věc – každý vyhrál v tombole a kromě krásných zážitků si tak také všichni odnesli památku na tento večer.

Kontakt

P. Anton Kasan

Římskokatolická farnost Boršice u Buchlovic

Školní č. 191
687 09

+420 731 621 262

číslo bankovního účtu: 1427210319/0800



FARA TUČAPY : P. Vavřinec Černý
výpomocný duchovní

Tučapy 39
68709

tel: 604 367 327
email: v.cerny@volny.cz

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode