Stránky farnosti Boršice u Buchlovic

Kniha, kterou sestavil biskup Hrdlička, bude pomocí pro rodinnou katechezi

03.12.2012 14:46

V nakladatelství Refugium by před Vánoci měla vyjít kniha „Mezi setbou a sklizní“ – výběr povídek, příběhů a pohádek ze světové literatury i z naší české národní tvorby, který sestavil olomoucký světící biskup Josef Hrdlička.

Olomouc: Kniha chce být pozdravem a vánočním dárkem do rodin, kde rodiče hledají, jak vychovávat své děti a jaké formy rodinné katecheze volit v náboženském vzdělávání. Papežové poslední doby upozorňují na to, že cesta krásy je zvlášť účinná a působivá, aby Boží pravdy a vztah k Bohu pronikly k lidským a dětským srdcím. Odtud přijímají podněty pro růst charakteru, formaci svědomí, schopnost rozlišovat mezi dobrem a zlem, objevovat krásu i v obyčejných věcech, rozvíjet tvořivou představivost a vstupovat do dialogu s Bohem. Vždyť on nás jako první oslovil, nazval svými dětmi a vyznal nám lásku. I slovesné umění a krásná literatura dovedou v lidské duši probouzet ozvěny tohoto Božího volání.

Knihu „Mezi setbou a sklizní“ vydává nakladatelství Refugium s výtvarným doprovodem Jana Jemelky. Autoři výběru: G. K. Chesterton, V. Hugo, M. Twain, I. S. Turgeněv, E. de Amicis, O. Wilde, z českých J. Neruda, J. Wolker, T. Špidlík, D. Mrázková, A. Vorlíčková, E. Mikolajek, Z. Nováková, Č. Talafantová, K. Říha. Výběr sestavil olomoucký světící biskup Josef Hrdlička, doslov M. Altrichter.

Kontakt

P. Anton Kasan

Římskokatolická farnost Boršice u Buchlovic

Školní č. 191
687 09

+420 731 621 262

číslo bankovního účtu: 1427210319/0800



FARA TUČAPY : P. Vavřinec Černý
výpomocný duchovní

Tučapy 39
68709

tel: 604 367 327
email: v.cerny@volny.cz

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode