Stránky farnosti Boršice u Buchlovic

Oslavu Světového dne mládeže bude letos hostit Velehrad

20.03.2013 20:25

U příležitosti oslavy Světového dne mládeže se mladí věřící z celé olomoucké diecéze setkají na Velehradě s arcibiskupem Janem Graubnerem. Na programu akce, která se uskuteční 23. března 2013, je mimo jiné pouť, koncert, přednášky a mše svatá.

Velehrad: Sobota před Květnou nedělí byla před více než dvaceti lety prohlášena Janem Pavlem II. za Světový den mládeže. Proto se v tento den i letos sejde přibližně 1500 mladých věřících na setkání s arcibiskupem Janem Graubnerem. Program začíná vlastně už po cestě na místo, protože z nádraží ve Starém Městě půjdou účastníci k velehradské bazilice pěšky a na několika zastávkách po cestě si připomenou putování sv. Cyrila a Metoděje.

Vrcholem dopoledního programu v bazilice bude katecheze arcibiskupa Graubnera, dále proběhne představení děkanátů a nové akce nazvané CM-caching. Po obědě budou mít mladí lidé na výběr ze spousty přednášek na témata, o která se dnešní mládež zajímá. Mezi nimi nechybí partnerské vztahy, svátost smíření, křesťan a politika, cestování, misie a další. Pro ty, kteří mají radši umění, je připraven koncert kapely Oboroh, divadlo nebo výtvarné dílny. Po celou dobu bude možnost přistoupit ke svátosti smíření.

Program v bazilice včetně katecheze bude od 10.30 hodin přenášet televize Noe a televizní diváci nepřijdou ani o mši svatou v 15.00 hodin, která celé setkání zakončí. Pro letošní setkání bylo vybráno motto, které ladí i s cyrilometodějským výročím, a zní „Svědkové víry“. Během programu zazní osobní svědectví a snad se ze setkání vrátí účastníci povzbuzeni a odhodláni být svědky víry i mezi svými nevěřícími vrstevníky.

Loni před Květnou nedělí se mládež olomoucké arcidiecéze sešla na děkanátní úrovni, poslední celodiecézní setkání se uskutečnilo před dvěma lety, kdy se na pouť z Olomouce na Svatý Kopeček vydala více než tisícovka mladých věřících. Další informace k průběhu letošního setkání jsou k dispozici na webových stránkách Centra pro mládež.

Kontakt

P. Anton Kasan

Římskokatolická farnost Boršice u Buchlovic

Školní č. 191
687 09

+420 731 621 262

číslo bankovního účtu: 1427210319/0800



FARA TUČAPY : P. Vavřinec Černý
výpomocný duchovní

Tučapy 39
68709

tel: 604 367 327
email: v.cerny@volny.cz

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode