Stránky farnosti Boršice u Buchlovic

Papež vzkázal rodinám: důležitější je "být" než "mít"

04.06.2012 12:54

 

Na milión věřících se v neděli 3. června 2012 zúčastnilo v lombardském Miláně papežské bohoslužby, jíž vyvrcholilo letošní VII. světové setkání rodin. V závěru bohoslužby pak Svatý otec Benedikt XVI. oznámil, že příští Světové setkání rodin se uskuteční za tři roky v americké Filadelfii.

Milán: 350 tisíc lidí se v sobotu 2. června v podvečer zúčastnilo v rámci VII. světového setkání rodin v milánském parku Bresso tzv. Slavnosti svědectví, které byl přítomen i papež Benedikt XVI. Svatý otec během této vigilie plné hudby a choreografie vyslechl osobní prožitky víry některých přítomných a také odpověděl na pět otázek, které se obzvlášť v dnešní době velmi vážně dotýkají rodinného života. Papež v závěru pozdravil telemostem obyvatele z oblastí postižených nedávným zemětřesením a ujistil je o modlitbách a pomoci, kterou se jim snaží poskytnout charita či další organizace.

V neděli 3. června slavil Benedikt XVI. opět v milánském parku Bresso mši svatou, které se účastnil téměř milión věřících z celého světa. „Žít vaše povolání není snadné. Zvláště dnes,“ uvedl ve své homilii k přítomným rodinám Svatý otec a vybídl je k životu v odvaze. Připomněl shromážděným, že rodiny jsou dnes ohrožovány především utilitaristickou mentalitou, která se z ekonomické oblasti nebezpečně šíří i do ostatních sfér lidského života a v této souvislosti připomněl zvláště mladým rodinám, aby toužili „spíše být než mít“. Ve své promluvě papež neopomněl oslovit ani věřící, kteří zakusili rozvod a vyzval je, aby „zachovávali jednotu se svými společenstvími,“ neboť zde mohou nalézt důležitou oporu ve své nelehké osobní situaci.

Na závěr bohoslužby se Svatý otec pomodlil s přítomnými rodinami, které v Miláně zastupovaly 90 národů celého světa, modlitbu Anděl Páně a při této příležitosti jim oznámil, že příští Světové setkání rodin se uskuteční v roce 2015 ve Spojených státech amerických, ve městě Filadelfie.

Kontakt

P. Anton Kasan

Římskokatolická farnost Boršice u Buchlovic

Školní č. 191
687 09

+420 731 621 262

číslo bankovního účtu: 1427210319/0800



FARA TUČAPY : P. Vavřinec Černý
výpomocný duchovní

Tučapy 39
68709

tel: 604 367 327
email: v.cerny@volny.cz

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode