Stránky farnosti Boršice u Buchlovic

Svátek matek 2016

07.05.2016 22:27

Datum Dne matek připadá v roce 2016 na neděli 8. 5.

 

Den matek

Svátek matek (den matek) se u nás slaví vždy druhou květnovou neděli. Matkám věnovaný den má být oceněním odvahy a oběti mateřství.

Za zakladatelku Svátku matek je považována metodistka Anna Marie Jarvis. Ta  při druhém výročí smrti její matky zorganizovala v baptistickém kostele v neděli 12. 5. 1907 setkání místních matek. Rok poté byla požádána, aby toto setkání na druhou květnovou neděli opět zopakovala. Pro velký úspěch se Anna Marie Jarvis začala šíření této myšlenky věnovat naplno, až nakonec kongres USA v roce 1914 prohlásil Den matek národním svátkem. Z USA se svátek začal šířit dále. V Evropě se uchytil po první světové válce. V Československu se Den matek začal slavit v roce 1923. V době komunistické totality byl svátek zatlačen do pozadí oslavami MDŽ. Nyní se již opět slaví veřejně, není ale oficiálním státním svátkem.

Všem maminkám děkujeme
za jejich odvahu a nasazení, 
přejeme jim vše dobré

a ke Dni matek jim nabízíme
několik zajímavých povzbudivých tématických
článků.
 

Milé děti, maminka má svátek
můžete jí vyrobit něco jednoduchého !

Nabízíme vám fotoseriál s vlastnoruční výrobou mýdel ve tvaru srdce a několik tipů  na výrobu přáníček. Je to velmi jednoduché a určitě to zvládnete!

Milé děti, maminka má svátek! Na druhou květnovou neděli připadá oslava Dne matek, kdy můžete vašim maminkám a babičkám udělat něčím radost. Tento svátek se tradičně slaví po celém světě, i když v různých zemích se termín toho svátku liší. Přemýšlejte s námi, co by vaší mamince udělalo asi největší radost.

Můžete mamince koupit kytičku, vyrobit přáníčko nebo nějaký jiný hezký dáreček. Pro inspiraci jsme pro vás připravili fotoseriál s vlastnoruční výrobou mýdel ve tvaru srdce. Je to velmi jednoduché a určitě to zvládnete! Pro ty, kdo rádi kreslí, lepí a vybarvují, nabízíme také šablonu na výrobu záložky do knížky ve tvaru květiny, anebo několik tipů na výrobu přáníček. Pro maminky, které mají rádi něco dobrého na zub můžete s námi snadno vyrobit buď domácí zmrzlinu, nebo ledovou čokoládu.

Kromě toho ale udělá mamince radost třeba básnička, kterou jí složíte, nebo dobrý skutek a pomoc v domácnosti, čímž ji potěšítě určitě nejvíc. Každá maminka nejvíc potřebuje slyšet, že ji máte opravdu rádi a že si vážíte všeho, co pro vás dělá, takže jí to neváhjete napsa

Kontakt

P. Anton Kasan

Římskokatolická farnost Boršice u Buchlovic

Školní č. 191
687 09

+420 731 621 262

číslo bankovního účtu: 1427210319/0800



FARA TUČAPY : P. Vavřinec Černý
výpomocný duchovní

Tučapy 39
68709

tel: 604 367 327
email: v.cerny@volny.cz

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode