Stránky farnosti Boršice u Buchlovic

Web Arcidiecézní charity Olomouc pomáhá voličům při rozhodování

09.10.2012 15:20

Na webových stránkách www.acho.cz jsou k dispozici reakce lídrů stran, které mají šanci se dostat se do krajských zastupitelstev Olomouckého a Zlínského kraje. Jde o první odpovědi na dotazník, který pro ně před volbami připravila Arcidiecézní charita Olomouc a týká se témat neziskového sektoru a sociálních služeb poskytovaných neziskovými organizacemi.

Olomouc: „Věřím, že čím více budeme o kandidátech v nadcházejících volbách vědět, tím odpovědněji se budeme rozhodovat,“ řekl k dotazníku ředitel Arcidiecézní charity Olomouc Václav Keprt. „Následně pak budeme mít na základě jejich vyjádření možnost volat je k zodpovědnosti. Jsem přesvědčený, že i oni se vůči nám a našim klientům – voličům budou chovat zodpovědněji a s větším respektem.“

V dotazníku se charita věnuje tématům, která se výrazným způsobem dotýkají klientů, jejich rodin, ale také charitních pracovníků a postavení sociálních služeb vůbec. Dotazníky byly modifikovány pro každý kraj zvlášť a odpovědi lídrů nejsou nijak upravovány.

V obou krajích bylo závěrem minulého týdne osloveno shodně po šesti zástupcích kandidujících stran. Jejich výběr vycházel z posledních volebních průzkumů. K odeslání dotazníku byly použity veřejné kontaktní e-mailové adresy, uvedené na předvolebních webech jednotlivých stran či jejich lídrů.

V Olomouckém kraji byli osloveni: Jiří Rozbořil (ČSSD), Marian Jurečka (Koalice pro Olomoucký kraj), Alexander Černý (KSČM), Jana Zwyrtek Hamplová (Nezávislí), Markéta Záleská (ODS) a Bořivoj Šarapatka (TOP 09).

Ve Zlínském kraji byli osloveni: Stanislav Mišák (ČSSD), Jiří Čunek (KDU-ČSL), Ivan Mařák (KSČM), Libor Lukáš (ODS), Petr Gazdík (STAN/TOP09) a Lubomír Nečas (SPOZ).

Touto konkrétní aktivitou se charita přidala k výzvě olomouckého arcibiskupa Jana Graubnera a také k výzvě stálé rady České biskupské konference. Oba dokumenty se týkaly nadcházejících voleb a apelovaly jednak za účast ve volbách, za zodpovědnou volbu těch kandidátů, kteří jsou odpovědní a je za nimi vidět kus práce. Varovaly před směšováním celostátních a krajských témat a před nereálnými sliby některých stran.

Arcidiecézní charita Olomouc poskytuje sociální služby v rámci Arcidiecéze olomoucké, která pokrývá Olomoucký a Zlínský kraj, okrajově pak zasahuje také do kraje Jihomoravského a Pardubického.

Kontakt

P. Anton Kasan

Římskokatolická farnost Boršice u Buchlovic

Školní č. 191
687 09

+420 731 621 262

číslo bankovního účtu: 1427210319/0800



FARA TUČAPY : P. Vavřinec Černý
výpomocný duchovní

Tučapy 39
68709

tel: 604 367 327
email: v.cerny@volny.cz

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode